הוצאה לפועל

ביטול הגבלות ועיקולים

הסדרים מול הבנקים

הסדרים מול חברות תקשורת ואשראי

ביטול צו עיכוב יציאה מהארץ

הסדר מול המרכז לגביית קנסות

ביטול הגבלת רישיון נהיגה

ביטול עיקול משכורת

אישור לפתיחת חשבון בנק

מחיקת חובות

הסדרים מול רשויות

איחוד תיקים

מה זה הוצאה לפועל?

בניגוד להליך פשיטת הרגל שאליו נכנס החייב מיוזמתו לרב וכי אין לו שום דרך או אמצעי לשלם את החוב, הליך של הוצאה לפועל (הוצל"פ) הוא הליך כפוי שמטרתו לעזור לחברה או אדם הנקרא נושה או זוכה, שיש בידו מסמך המעיד כי החייב לא מימש תשלום חוב כלפיו שעולה על 500 ₪ (צ'ק, התחייבות למשכנתא, אי תשלום מזונות, שטרות משכון, פסק דין) והוא לא מצליח להגיע להסדר עצמאי עם החייב. הנושה מגיש בקשה להוצאה לפועל כנגד החייב וזה יקבל מכתב עם הודעת אזהרה שמטרתה לתת לו הזדמנות אחרונה לשלם את חובו או להגן על עצמו במקרה של תיק לא מוצדק. במידה והחייב לא רוצה או לא מסוגל לשלם את חובו ולא מצליח להוכיח את חפותו יחל הליך ההוצאה לפועל. בשלב הראשון תתבצע חקירת יכולת לגבי מצבו הכלכלי ויכולות ההחזר של החייב. לאחר מכן יתקבל צו תשלומים אשר מגדיר את הסכום לתשלום בכל חודש עד לסגירת החוב. במידה וקיימים לחייב תיקים נוספים בהוצאה לפועל הוא רשאי לבקש לאחדם לתיק אחד.

הגבלות הוצאה לפועל

ההגבלה הכי משמעותית שמוטלת על החייב הנה האיסור באחזקה, שימוש, חידוש, או קבלת רישיון נהיגה. הגבלה אשר יכולה ליצור קושי רב למי שהתרגל או מוכרח להתנייד ברכב. הגבלה חמורה נוספת מעבר להגבלה על ייסוד תאגיד ורישום החייב כמוגבל במאגרי הבנקים, הנה האיסור בשימוש בכרטיס אשראי, מה שעוזר לחייב להתחיל להחזיר את החוב בלי לצבור חוב חדש אך מגביל אותו מבחינות רבות. כמו כן, ישנה הגבלה על קבלה או חידוש דרכון ועיכוב יציאה מהארץ. אם יצליח החייב להוכיח כי יש לו סיבה מוצדקת, במקרים מסוימים ניתנת אפשרות להקלה בהגבלות.

גביית חובות בהוצאה לפועל

ההוצאה לפועל יכולה לעקל רכוש, אמצעי או נכס שיש לחייב, ולו ערך כספי; חשבון בנק, רהיטים, רכב, משכורת, זכויות בחברות, וכיו"ב. על מנת להקל על המצב מומלץ להיכנס לעומק הבעיה כבר בתחילת התהליך, להיעזר בעורך דין ולנסות לצמצם את הממדים, כלומר להגיע לכל הדיונים, להגיש את כל המסמכים הנדרשים בזמן על מנת לא לצבור ריביות.

הליכים שונים בהוצאה לפועל

כדי להקל על החייבים בישראל, הוכנסו מספר שינויי חקיקה הקשורים להתנהלות רשות האכיפה והגבייה אל מול החייבים. א. תיק איחוד: כדי להקל על החייב, הוא רשאי לבקש לאחד את כל התיקים התלויים ועומדים נגדו. כאשר רשם ההוצאה לפועל נותן צו איחוד, הוא רשאי, ביוזמתו או על פי בקשה, להורות בצו האיחוד על הפסקה או השהיה של כל הליך שננקט בתיק מן התיקים שעליהם חל הצו, וכמו כן הוא רשאי להתנות את ההפסקה או את ההשהיה בתשלום או במתן ערובה לפי שיקול דעתו. ניהול כלל התיקים שאוחדו מתבצע בתיק שנקרא תיק איחוד. דרכו מבוצעות הפעולות המבוקשות על ידי הזוכים זוכה – אדם המחזיק באסמכתא משפטית המחייבת את האחר לשלם לו, או לעשות דבר שהוא על פי החוק מחויב לבצע ודרכו מתבצעת חלוקת הכספים שהחייב משלם לכלל התיקים הכלולים באיחוד.

סגירת חובות בהוצאה לפועל

אפשרויות רבות ניתנות לבחירה לצורך סגירת חובות אשר בליווי נכון של איש מקצוע יכולות לתת מענה מהיר וייעודי לסוג ההגבלות שהוטלו על החייב, נוספת נוגעת לפנייה נקודתית של החייב ועורך דינו אל כל חייב בנקודת זמן בה ניתן להגיע להסכם פשרה. במסגרת הסכם הפשרה ניתן לקבל הנחה משמעותית של החוב ואף להגיע להסכמה של סילוק החוב ובכך להביא לסגירת החוב מול ההוצאה לפועל.

אל תתמודדו עם המצב לבד
פנו אלינו עוד היום בטלפון לתיאום פגישת ייעוץ ללא התחייבות!

או מלאו כבר עכשיו פרטים ונציג מטעמנו יחזור אליכם בהקדם:

צרו קשר עוד היום

לייעוץ ללא התחייבות מלאו את הפרטים: